Μουσική χημεία!
Jazz, rock, electro, classical σε ένα ονειρικό οπτικοακουστικό σόου

O πολυβραβευμένος σολίστ και συνθέτης Pascal Schumacher, που συνδυάζει το βιμπράφωνο, το πιάνο, την κιθάρα και τα έγχορδα με την τζαζ, την κλασική, την ηλεκτρονική και τη μινιμαλιστική μουσική, έρχεται για τρίτη φορά στο Μέγαρο την Παρασκευή 15 Μαρτίου στις 10:00 το βράδυ (Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη) για να μαγέψει το κοινό με το Drops and Points.

Ο Πασκάλ Σουμάχερ, o oποίος βλέπει τη μουσική σαν μια πολύ προσωπική υπόθεση, σαν έναν απέραντο παιδότοπο, δημιούργησε ένα ονειρικό σόου με ογκομετρικά εφέ, αφηγηματικές εικόνες, video mapping, φωτισμούς και visual animations που συνοδεύουν τη ζωντανή μουσική σε πραγματικό χρόνο. Το αποτέλεσμα αυτής της μαγικής όσμωσης είναι η ανάδυση ενός μοναδικού οπτικού σύμπαντος πάνω σε έναν καμβά από αέρινους, ρευστούς, ρυθμικούς και δυναμικούς live ήχους.

Στο Drops and Points o Πασκάλ Σουμάχερ συνεργάζεται με τον γάλλο κιθαριστή Maxime Delpierre, έναν δεινό αυτοσχεδιαστή ο οποίος δίνει σημασία στη λεπτομέρεια και έχει διαμορφώσει ένα ιδιαίτερο στιλ που παντρεύει την jazz και τη rock με την electro-pop, καθώς και με τον σολίστ των κρουστών Jeff Herr που θεωρείται ο πιο δραστήριος και πολυτάλαντος ντράμερ, παραγωγός και συνθέτης του Λουξεμβούργου.

Την παραγωγή έχει αναλάβει ο sound & video designer Joachim Olaya, τακτικός συνεργάτης του Σουμάχερ, προσδίδοντας, μέσα από τη δική του ματιά, στον ήχο των μουσικών οργάνων –φυσικών, ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών– άλλοτε μια αιθέρια ποιότητα, άλλοτε έναν σπινθηροβόλο υπαινιγμό.

Σε αυτό το ονειρικό –σχεδόν εξωπραγματικό– σύνολο προσθέτει τη δική του πινελιά και ο σχεδιαστής οπτικών εφέ Rémi Desmonet.
Τη σκηνογραφία έχει αναλάβει η παρισινή κολεκτίβα Collectif Scale, η οποία, με αφετηρία τις προσωπικές εμπειρίες των μελών της και την τεχνογνωσία τους σε οπτικά και σκηνικά πρότζεκτ, δημιουργεί εντυπωσιακά οπτικοακουστικά περιβάλλοντα αξιοποιώντας σύγχρονη τεχνολογία αιχμής και ψηφιακά εργαλεία.

Tιμές εισιτηρίων:
7 € (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑΜΕΑ) ● 11 € ● 18 €

Eισιτήρια:
210 72 82 333, megaron.gr και σε όλα τα καταστήματα Public