Στην Πολιτιστική Διπλωματία επικεντρώνεται το 10ο Διεθνές Συνέδριο για την Πολιτιστική, Δημιουργική Οικονομία και Ανάπτυξη, που διοργανώνουν το Συμβούλιο Τεχνών Ελλάδας και το Διεθνές Ανεξάρτητο στις 4 & 5 Οκτωβρίου στο Μουσείο της Ακρόπολης (4 Οκτωβρίου: 14:00-19:00 & 5 Οκτωβρίου: 12:00-16:00).

Ποιο συγκεκριμένα το 10th ICCEDA 2019 είναι αφιερωμένο στην Πολιτιστική Διπλωματία, Πολιτιστικές Ανταλλαγές, Παραστατικές Τέχνες, Πολιτιστική Κληρονομιά και Οικονομία.

Στόχος της διάσκεψης είναι να φέρει κοντά ακαδημαϊκούς, ερευνητές, εκπρόσωπους φορέων από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα προερχόμενοι από τον χώρο της πολιτιστικής διπλωματίας, της πολιτιστικής κληρονομιάς και πολιτιστικής οικονομίας οι οποίοι μεταξύ άλλων θα συζητήσουν για τις όψεις της πολιτιστικής διπλωματίας στην Ε.Ε., τις βασικές αρχές της, τις προκλήσεις της πολιτιστικής διαχείρισης, για αποτελεσματικές πρακτικές, για πολιτιστική ποικιλομορφία και τον ρόλο των τοπικών πολιτιστικών φορέων, την πολιτιστική διπλωματία και δημοσιογραφία και για τον πολιτιστικό ιμπεριαλισμό στο 21ο αιώνα.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν μόνο με online προεγγραφή έως Τετάρτη 2 Οκτωβρίου. Στην περίπτωση εγγραφής αυθημερόν, υπάρχει κόστος συμμετοχής €50.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.