Μια 3-D όπερα δωματίου, ένα ποιητικό multimedia έργο υπερσύγχρονης αισθητικής συνδυάζει το live action με καινοτόμες τεχνικές διαδραστικού φιλμ και με την ευφάνταστη μουσική του πάντα καινοτόμου Michel van der Aa [Μισέλ φαν ντερ Άα]. Μετά την τεράστια επιτυχία που σημείωσε στο Μουσικό Φεστιβάλ του Πεκίνου, στο Musica Nova του Ελσίνκι και στα Φεστιβάλ του Αννόβερου και της Λουκέρνης, το Blank Out έρχεται στην Αθήνα.

Το Σάββατο 30 και την Κυριακή 31 Μαρτίου στις 8:00 το βράδυ θα φορέσουμε ειδικά γυαλιά και θα παρακολουθήσουμε ζωντανά (με ελληνικούς υπέρτιτλους) στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη τη state-of-the-art δημιουργία του πρωτοπόρου ολλανδού καλλιτέχνη που παντρεύει τη νέα μουσική με την τεχνολογία, την παράλληλη σκηνική και τρισδιάστατη κινηματογραφική δράση πάνω σε έναν κοινό μουσικό καμβά: η σοπράνο Katherine Manley [Κάθριν Μάνλυ] τραγουδά live πάνω στη σκηνή, ενώ ο βαρύτονος Roderick Williams [Ρόντρικ Ουίλλιαμς] ερμηνεύει τον ρόλο του στην ταινία που προβάλλεται ταυτόχρονα σε διάφορα επίπεδα της σκηνικού χώρου. Tην ίδια στιγμή, οι δύο πρωταγωνιστές διαλέγονται με τη Χορωδία Δωματίου της Ολλανδίας και με τη μουσική (soundtrack) του van der Aaa που ακούγεται στο φιλμ. Τη μουσική διεύθυνση έχει ο Klaas Stok [Κλάας Στοκ]. Η δραματουργία είναι της Sophie Motley [Σόφι Μότλυ].Τους ατμοσφαιρικούς φωτισμούς σχεδίασε ο Floriaan Ganzevoort [Φλόριαν Γκάντσεβοορτ].

Ο Μισέλ φαν ντερ Άα, πολυβραβευμένος και πολυδιάστατος δημιουργός, ένας από τους σπουδαιότερους της νέας γενιάς, εμπνεύστηκε το λιμπρέτο του Βlank Out από το έργο και τη ζωή της νοτιοαφρικανής ποιήτριας Ingrid Jonker [Ίνγκριντ Γιόνκερ] –εμβληματικής μορφής του φεμινισμού αλλά και του κινήματος κατά του Apartheid στην πατρίδα της–, την οποία λάτρεψε από την πρώτη στιγμή που γνώρισε τα κείμενά της.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στον διάλογο ανάμεσα σε έναν άνδρα και μια γυναίκα. Πρόκειται για μια βαθιά ανθρώπινη ιστορία που πραγματεύεται τη διαχείριση τραυματικών γεγονότων της ζωής και οδυνηρών αναμνήσεων του παρελθόντος. Μια ιστορία με ένα τέλος αποκαλυπτικό και για τους δύο πρωταγωνιστές.

Michel van der Aa
Blank Out

Συνολική διάρκεια: 70 λεπτά περίπου (χωρίς διάλειμμα)
Παγκόσμια πρεμιέρα: 20 Μαρτίου 2016, Opera Forward Festival της Εθνικής Όπερας της Ολλανδίας

Συντελεστές
Σκηνοθεσία-σύλληψη | Michel van der Aa
Δραματουργία | Sophie Motley
Φωτισμοί | Floriaan Ganzevoort
Υπεύθυνος παραγωγής | Frank van der Weij
Σύμβουλος κινησιολογίας | Thom Stuart
Διευθυντής φωτογραφίας | Joost Rietdijk
Παραγωγοί ταινίας | Melvin Kant, William Griffioen

Διανομή
Γυναίκα | Katherine Manley (επί σκηνής)
Άνδρας | Roderick Williams (στην ταινία)
Nederlands Kamerkoor (στην ταινία)
Klaas Stok | μουσική διεύθυνση

Συμπαραγωγή και παραγγελία της Εθνικής Όπερας της Ολλανδίας, του Φεστιβάλ της Λουκέρνης και του Θεάτρου της Όπερας της Ρώμης.

Με την οικονομική υποστήριξη των Nederlands Kamerkoor, Ammodo, Fonds Podiumkunsten, Amsterdams Fonds voor de Kunst.

Με την υποστήριξη του Performing Arts Fund NL.

Τιμές εισιτηρίων 
8 €  (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι) ● 11 € ● 17 € ● 24 € ● 29 € ● 34 € ● 40 € (Διακεκριμένη Ζώνη)

Eισιτήρια
210 72 82 333, megaron.gr και σε όλα τα καταστήματα Public