Πριν 9 χρόνια γεννήθηκε μια διεθνής μουσική συνάντηση στα νησιά του Σαρωνικού, το Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού και έχει παρουσιάσει από τότε τον κορμό των σπουδαίων έργων μουσικής δωματίου των μεγάλων κλασσικών συνθετών προσκαλώντας διακεκριμένους μουσικούς από όλο τον κόσμο.

Από 31 Ιουλίου έως 4 Αυγούστου 2019, μουσικοί, όπως το πρώτο βιολί της ορχήστρας της Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης, ο Aμερικανοκαναδός βιολιστής Benjamin Bowman, θα εμφανιστούν σε μαγευτικές τοποθεσίες των νησιών του Αργοσαρωνικού για να προσφέρουν στο μουσικόφιλο κοινό, αποτελούμενο από κατοίκους και επισκέπτες, υψηλού επιπέδου ερμηνείες έργων των Mozart, Schumann, Dvorak, Schubert, Brahms και Σκαλκώτα.

Το Φεστιβάλ θα υποδεχτεί για έκτη φορά τον Benjamin Bowman, ο οποίος συμμετείχε ανελλιπώς από το 2012 μέχρι το 2016 και είναι σήμερα εξάρχων της ορχήστρας της Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης καθώς και εξάρχων του American Ballet Theatre. Για πρώτη φορά θα συμμετάσχουν ο Αndrew Joyce, πρώτο τσέλο της Συμφωνικής Ορχήστρας της Νέας Ζηλανδίας και η Κana Sugimurα, μουσικός με διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς και συμμετοχές σε πολυάριθμα φεστιβάλ.

Σταθεροί προσκεκλημένοι στο Φεστιβάλ Σαρωνικού η Φινλανδή βιολονίστρια Sini Simonen, μία από τις πιο δημοφιλείς μουσικούς δωματίου στην Ευρώπη και μέλος του Castalian String Quartet και του Calvino Piano Trio, ο Iσραηλινός πιανίστας Noam Greenberg, ο οποίος έχει εμφανιστεί σε αίθουσες όπως το Wigmore Hall, οι Musikverein και Konzerthaus της Βιέννης και είναι καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Musicat Tresanton και ο Julian Arp, βιολοντσελίστας με σταδιοδρομία σε όλη την Ευρώπη, πρώτο τσέλο της Ορχήστρας Δωματίου O/Modernt και καθηγητής στη Μουσική Ακαδημία του Graz.

Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει το περίφημο δεύτερο τρίο με πιάνο του Franz Schubert D.929, το αριστουργηματικό, αλλά σπάνια παιζόμενο τρίο με πιάνο αρ.3 op. 110 του Robert Schumann, το σεξτέτο εγχόρδων op. 36 του Johannes Brahms, το κουιντέτο εγχόρδων K 593 του W.A. Mozart, το γνωστό ως «Αμερικάνικο» κουαρτέτο εγχόρδων οp.96 του Antonin Dvorak και το ντούο για βιολί και βιόλα του Νίκου Σκαλκώτα, τιμώντας τα 70 χρόνια από τον θάνατο του μεγάλου Έλληνα συνθέτη. Με την επιλογή των σημαντικών αυτών έργων της μουσικής φιλολογίας, κάποια εκ των οποίων είναι γνωστά σε ένα ευρύτερο κοινό, ενώ άλλα παίζονται σπάνια, οι μουσικοί αναζητούν την επικοινωνία με ένα νέο κοινό, μέσω ξεχωριστών μουσικών ακουσμάτων επιδιώκοντας την πολιτιστική ανάταση των κοινοτήτων.

Το διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού είναι η καλλιτεχνική έδρα του μουσικού συνόλου Leondari Ensemble, μία ομάδα φίλων και συνεργατών από όλο τον κόσμο, που αγαπούν τη μουσική δωματίου και είναι ένθερμοι φίλοι της Ελλάδας. Ιδρυτές και καλλιτεχνικοί διευθυντές είναι ο βιολονίστας Γιάννης Αγρανιώτης και ο βιολίστας Francis Kefford. Πρόκειται για ένα φεστιβάλ που υλοποιείται για ένατη συνεχή χρονιά με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα και υπό την αιγίδα των Δήμων Πόρου, Ύδρας, Τροιζηνίας-Μεθάνων. Oι συναυλίες στην Ύδρα πραγματοποιούνται επιπλέον με την ευγενική υποστήριξη του Ηρακλή Κόντου, στη μνήμη της μουσικόφιλης συζύγου του Τερέζας Κόντου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του 9ου Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού:

Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2019, 21:00
ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ ΜΕΘΑΝΩΝ
Κουαρτέτο εγχόρδων σε φα μείζονα, “Αμερικάνικο”, Op. 96 ΑΝΤΟΝΙΝ DVORAK
Κουιντέτο εγχόρδων σε ρε μείζονα, Κ. 593 W.A. MOZART
Χώρος διεξαγωγής: Ανοιχτό θέατρο Καμένης Χώρας Μεθάνων

Πέμπτη, 1 Αυγούστου 2019, 21:00
ΓΑΛΑΤΑΣ
Πιάνο τρίο No.3 σε σολ ελάσσονα, Op. 110 ROBERT SCHUMANN
Πιάνο τρίο No. 2 σε μι ύφεση μείζονα, D. 929 FRANZ SCHUBERT
Χώρος διεξαγωγής: Γυμνάσιο Γαλατά
Παρασκευή, 2 Αυγούστου 2019, 21:00

ΠΟΡΟΣ
Ντουέτο για βιολί και βιόλα (1938) ΝΙΚΟΣ ΣΚΑΛΚΩΤΑΣ
Κουαρτέτο εγχόρδων σε φα μείζονα, “Αμερικάνικο”,Op. 96 ANTONIN DVORAK
Σεξτέτο εγχόρδων Νο. 2 σε σολ μείζονα, Op. 36 JOHANNES BRAHMS
Χώρος διεξαγωγής: Αμφιθέατρο Συγγρού

ΣΑΒΒΑΤΟ, 3 Αυγούστου 2019, 21:00
ΥΔΡΑ
Πιάνο τρίο No. 2 σε μι ύφεση μείζονα, D. 929 FRANZ SCHUBERT
Ντουέτο για βιολί και βιόλα (1938) ΣΚΑΛΚΩΤΑΣ
Κουαρτέτο εγχόρδων σε φα μείζονα, “Αμερικάνικο”, Op. 96 ANTONIN DVORAK
Χώρος διεξαγωγής: Ξενοδοχείο Bratsera

Κυριακή, 4 Αυγούστου 2019, 21:00
ΥΔΡΑ
Κουιντέτο εγχόρδων σε ρε μείζονα, Κ. 593 W.A. MOZART
Πιάνο τρίο No.3 σε σολ ελάσσονα, Op. 110 ROBERT SCHUMANN
Σεξτέτο εγχόρδων Νο. 2 σε σολ ελάσσονα, Op. 36 JOHANNES BRAHMS
Χώρος διεξαγωγής: Ξενοδοχείο Bratsera

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Γιάννης Αγρανιώτης, Francis Kefford

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
ΥΔΡΑ:10 ευρώ (standard) – 30 ευρώ (premium)
ΠΟΡΟΣ / ΜΕΘΑΝΑ: 10 ευρώ (standard)
ΓΑΛΑΤΑΣ: είσοδος με προαιρετική συμμετοχή
Παιδιά μέχρι 18 ετών: είσοδος ελεύθερη

Κάνετε προκράτηση των εισιτηρίων στη σελίδα εδώ