Πώς επηρεάζονται τα συναισθήματα και τα αισθήματά μας όταν, μέσα από την κίνηση, οι γραμμές επιμηκύνονται σε μια περιοχή ενώ, την ίδια στιγμή, συρρικνώνονται σε κάποια άλλη.

Ο Andrea Rama,  απόφοιτος της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης που ζει μεταξύ Βερολίνου και Λουξεμβούργου, πειραματίζεται και εξερευνά τη γραμμικότητα στη φύση και στον άνθρωπο και πριν ταξιδέψει στην υπόλοιπη Ευρώπη έρχεται στην Αθήνα για να παρουσιάσει το project A Line Supreme. Πρώτος σταθμός της περιοδείας το Μέγαρο και η Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας, όπου η παράσταση ανεβαίνει για δύο μόνο βραδιές την Τετάρτη 28 και την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου στις 8 μ.μ. Μαζί του επί σκηνής οι περφόρμερ Δήμητρα Χαραλάμπους, Ναταλί Μάνδηλα και Altin Huta. Η δραματουργία είναι της Ξένης Αλεξάνδρου (Porson’s Khashoggi). Τη μουσική, η οποία είναι ο πέμπτος ερμηνευτής της παράστασης, συνέθεσε ο Γιώργος Λαλιώτης. Τους φωτισμούς σχεδίασε η Μαρία Δερμιτζάκη και τα κοστούμια η Charlotte Paréja.

A Line Supreme
Όταν η γραμμική κίνηση
της καθημερινότητας γίνεται χορός

Τέσσερις χορευτές κινούνται γραμμικά κρατώντας μεγάλες επαγγελματικές σκούπες, οι οποίες υπαγορεύουν τις κινήσεις τους και παράλληλα αλληλεπιδρούν με το ηχητικό περιβάλλον της παράστασης δημιουργώντας διαφορετικούς ρυθμούς και εντάσεις. Ο σχεδιασμός των φωτισμών διαμορφώνει το αφηγηματικό πλαίσιο της χορογραφίας και τονίζει την αίσθηση της διαστολής και συστολής του χρόνου και του χώρου.

Σύλληψη και χορογραφία: Andrea Rama (Porson’s Khashoggi)
Δραματουργία: Ξένη Αλεξάνδρου (Porson’s Khashoggi)
Σχεδιασμός ήχου: Γιώργος Λαλιώτης
Σχεδιασμός φωτισμών: Μαρία Δερμιτζάκη
Κοστούμια: Charlotte Paréja
Περφόρμερ: Δήμητρα Χαραλάμπους, Ναταλί Μάνδηλα, Altin Huta, Andrea Rama

Διάρκεια: 70 λεπτά

Παραγωγή | Les Théâtres de la Ville de Luxembourg
Συμπαραγωγή | Aττική Πολιτιστική Εταιρεία
MAC Maison des Arts de Créteil et du Val de Marne,
Mέγαρο Μουσικής Αθηνών

Mε τη στήριξη | Théâtre des Cordeliers
Annonay Rhône –Agglo en scènes
FOCUNA – Fonds Culturel National, Luxembourg /
TROIS C-L – Centre de création chorégraphique luxembourgeois /

Tιμές εισιτηρίων

7 € (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ) 10 € 15

Εισιτήρια
210 7282333, megaron.gr
και σε όλα τα καταστήματα Public