Το Athens Digital Arts Festival (ADAF) γιορτάζει τα 15 χρόνια σταθερής παρουσίας με ένα μεγάλο tribute event, αλλά και Open Air Screenings στην καρδιά της Αθήνας!

Μας φαίνεται σαν ψέμματα ότι το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας, το Athens Digital Arts Festival (ADAF), γίνεται 15 χρονών. Όταν ξεκίνησε το 2005, σε μία χώρα καθόλου εξοικειωμένη με την ψηφιακή τεχνολογία, ακουγόταν περίεργο ένα φεστιβάλ για τον σύγχρονο ψηφιακό πολιτισμό, που είχε ως στόχο την η ενίσχυση της επαφής και της εξοικείωσης του ευρύ κοινού με τα νέα μέσα και τις νέες τεχνολογίες.

Και να σήμερα, χάρη στην επιμονή του ιδρυτή του, Ηλία Χατζηχριστοδούλου, το ADAF γιορτάζει τα 15 χρόνια σταθερής παρουσίας εκπροσωπώντας την Ελλάδα στη διεθνή σκηνή ψηφιακής τέχνης και είναι το μοναδικό φεστιβάλ σε όλη την Ελληνική Επικράτεια που βραβεύθηκε από τον διεθνή οργανισμό EFFE (Europe for Festivals, Festivals for Europe), ο οποίος αποτελεί διεθνώς αναγνωρισμένο οργανισμό απονομής βραβείων και καθορίζει τους δείκτες αναγνωρισιμότητας για τα διεθνή αλλά ιδίως για τα Ευρωπαϊκά Φεστιβάλ.

Οι επετειακές του δράσεις ξεκινούν στις 10 και 11 Μαΐου, ανοίγοντας για πρώτη φορά στο κοινό το πρώην πολυκατάστημα FOKAS, στην οδό Σταδίου 41, σε μια εκδήλωση urban ψηφιακής πρωτοπορίας.

Ένα Tribute Event που αποκωδικοποιεί το DNA της ψηφιακής τέχνης μέσα από ένα με εντυπωσιακές διαδραστικές εγκαταστάσειςκορυφαία έργα Web Art by COSMOTE Fiber, προβολές Video Art & Animation, εκρηκτικά DJ Sets καθώς και  διαδραστικά booths για κοινό, καλλιτέχνες και εθελοντές, όπου δεν θα μπορούσαν, να μην έχουν ενεργό ρόλο σε αυτή την γιορτή καθώς αποτελούν διαχρονικά το νουκλεϊκό οξύ του γενετικού του κώδικα.

Στο πλαίσιο αυτό, το διήμερο 10 & 11 Μαΐου, το κεντρικότερο σημείο της Αθήνας γίνεται χώρος ανάδειξης των βημάτων ψηφιακής εξέλιξης που χαρακτήρισαν τα τελευταία 15 χρόνια, αλλά και αναζήτησης των pixels της ψηφιακής Τέχνης που θα επηρεάσουν την επόμενη μέρα.

Στο επετειακό αυτό πρόγραμμα και στο μεγάλο αφιέρωμα στα 15 Χρόνια Athens Digital Arts Festival έρχονται να προστεθούν DJ sets από τον Κ. ΒΗΤΑ αλλά και τους παραγωγούς του “Athens Voice Radio 102.5”, αλλά και άλλες εκπλήξεις που θα ανακοινωθούν στη μεγαλύτερη γιορτή για τις νέες τεχνολογίες και τον ψηφιακό πολιτισμό στην Αθήνα.

Ένας φόρος τιμής σε όλους τους συνεργάτες, φορείς, καλλιτέχνες και εθελοντές που επί 15 χρόνια στηρίζουν αμείωτα τον θεσμό.

To επετειακό πρόγραμμα θα συνεχιστεί στις 1 και 2 Ιουνίου, όπου ο προσφάτως ανακαινισμένος Πεζόδρομος της οδού Μιλτιάδου (Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας) θα μεταμορφωθεί σε ένα μεγάλο θερινό κινηματογράφο για ένα 2 ήμερο γεμάτο από προβολές Video Art & Animation καθώς και ειδικά αφιερώματα και πρεμιέρες.

Tribute to the 15 years of Athens Digital Arts Festival

10-11 Μάϊου 2019
Πρώην πολυκατάστημα FOKAS | Σταδίου 41

1-2 Ιουνίου
Πεζόδρομος Μιλτιάδου [Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας]

Μείνετε συντονισμένοι στο www.adaf.gr
#ADAFTribute #ADAFMayDNA