Η χαρακτική θεωρείται στην Ελλάδα ως μία ανεξάρτητη τέχνη από τις αρχές του 20ου αιώνα, για ορισμένους  δε είναι ότι η τζαζ στη μουσική, μιας και προϋποθέτει την αναγκαία ικανότητα στη χρήση των υλικών και τη γνώση της τεχνικής, ώστε να μπορέσουν οι καλλιτέχνες να αφεθούν σε πιο προσωπικές αναζητήσεις.

Το Athens Print Fest αποτελεί φεστιβάλ σταθμό για την χαρακτική και τις εκτυπώσεις, εστιάζοντας όχι μόνο στο σήμερα της ελληνικής χαρακτικής μέσα από τις προτάσεις και τις ποικίλες δυνατότητες που προσφέρει η σύγχρονη χαρακτική τέχνη, αλλά να παρακολουθήσουμε και την εξέλιξή της σε διεθνές επίπεδο.

H 4η  Έκδοση του Διεθνούς Φεστιβάλ Χαρακτικής και Εκτυπώσεων, το Athens Print Fest/ Fourth EditionNOSTOS  διοργανώνεται από την  Ένωση Ελλήνων Χαρακτών τον Οκτώβριο του 2018 και για 4η φορά καλλιτέχνες και φορείς δίνουν το ραντεβού τους σε Αθήνα και Πειραιά με καινοτόμες δημιουργίες.

Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες θέτουν τους προβληματισμούς και τις αναζητήσεις της τέχνης τους για το Νόστο σε έναν ταχύτατα μεταβαλλόμενο κόσμο. Ο Νόστος όμως εδώ δεν συνεπάγεται μόνο την επιθυμία της επιστροφής στην πατρίδα, αλλά και στην παιδική ηλικία, την «πραγματική πατρίδα του καθενός». Και οι δυο (πατρίδα και παιδική ηλικία), μεταφερόμενες στο πεδίο της γεύσης, ισούνται με την ευχαρίστηση του γλυκού: γλυκιά παιδική ηλικία, νόστιμη πατρίδα.

Σ’ αυτή τη γιορτή της χαρακτικής θα παρουσιαστούν σε όλη την Αθήνα και τον Πειραιά περισσότερα από 750 έργα Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών ενώ οι εκθέσεις θα πλαισιώνονται από πολλές και ποικίλες εκδηλώσεις.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Φεστιβάλ  www.athensprintfest.gr