Με σημαντικές εκθέσεις, ενδιαφέρουσες ομιλίες, προβολές, αλλά και διαγωνισμούς το Comicdom Con Athens επιστρέφει για την 14η διοργάνωση του φέρνοντάς για μία ακόμη χρονιά πιο κοντά στο μαγικό κόσμο των comics.

Φέτος είναι μία εξαιρετικά σημαντική χρονιά για την ελληνική σκηνή των comics και για το Φεστιβάλ. Το μακροβιότερο διεθνές φεστιβάλ comics της Αθήνας, παραμένοντας το μοναδικό με ελεύθερη είσοδο, επιστρέφει στις 19, 20 & 21 Απριλίου 2019, στην Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και ανανεώνει το ραντεβού του με
τους φίλους των comics για ένα ολόκληρο τριήμερο συστήνοντας ή ξανασυστήνοντας Έλληνες και ξένους δημιουργούς κόμικς, εκδότες, βιβλιοπώλες, εικονογράφους.

Τι ξεχωρίσαμε και δεν πρέπει να χάσετε από το πλούσιο φετινό πρόγραμμά;

Τη Διεθνή έκθεση Archie: Wellcome to Riverdale, που φιλοξενείται στην Γκαλερί Χατζηκυριάκος-Γκίκας της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, και πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Cartoon Art Museum. Πρωτότυπες σελίδες με την αγαπημένη παρέα του Riverdale παρουσιάζονται μαζί με επιλεγμένα αντικείμενα από την προσωπική συλλογή της co-CΕΟ της Αrchie Comic Publications και δημιουργούν μια συναρπαστική εμπειρία για τους επισκέπτες.

Την Ελληνική έκθεση FUTUROPOLIS, με Έλληνες δημιουργούς comics και illustrators να ξεναγούν τους θεατές στην πόλη του μέλλοντος, όπως την οραματίζονται.
Συμμετέχουν: Κυριάκος Αθανασιάδης και Νικόλας Κούρτης, Παναγιώτης Βλάμης, Βασίλης Γέρκου, Έλενα Γώγου, Έφη Θεοδωροπούλου, Δημήτρης Κάσδαγλης, Γιώργος Κομιώτης, Μάνος Λαγουβάρδος, Άρης Λάμπος, Αλεξία Λουγιάκη, Μάριος Ξυδώνας, Κώστας Παντούλας, Κωστής Παπαθεοδώρου, Σιαδώρα Παπαθεοδώρου, Άρτεμις Παπατσαρούχα, Αγγελική Σαλαμαλίκη, Ηλίας Ταμπακέας, Rianna Adams, Malk, Soloup Dani Strips, Tasmar και Maggie Tsiopelaki.

Το Q&A + Signings των διεθνών προσκεκλημένων: του Dan Watters, συγγραφέα του relaunch του LUCIFER για το νεοσύστατο Sandman Universe της Vertigo, του Raúl Allén, σχεδιαστή τίτλων όπως THE IMMORTAL IRON FIST (σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Θερβάντες), τηςPatricia Martín, σχεδιάστρια, illustrator και letterer σε τίτλους όπως WONDER WOMAN (σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Θερβάντες) και από τον κόσμο της Disney, του Stefano Zanchi (TOPOLINO, DONALD QUEST)

Τον εορτασμό για τα 90 χρόνια του Popeye, του αγαπημένου χαρακτήρα πολλών γενεών, με την προβολή 14 σπαρταριστών animation shorts από τη Χρυσή Εποχή του Χόλυγουντ, για πρώτη φορά αποκατεστημένων σε high definition καθώς και ένα παιχνίδι με πολλά δώρα που θα εξελίσσεται όλο το τριήμερο.

Την πρώτη πανελλήνια προβολή της ταινίας του διεθνώς καταξιωμένου εικονογράφου και σκηνοθέτη Dave Mc KeanLUNA (βραβευμένης στα British Independent Film Awards), ένα κράμα ζωντανής δράσης και animation, με πρωταγωνιστή τον Ben Daniels (HOUSE OF CARDS, THE EXORCIST). Την ταινία προλογίζει ο Γιάννης Καντέα-Παπαδόπουλος (κριτικός κινηματογράφου στο περιοδικό ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ).

Το Comicdom’s Ultimate Game Show, το απολαυστικό παιχνίδι γνώσεων! Ποια ομάδα θα αποδείξει ότι γνωρίζει τα περισσότερα για τα comics, απαντώντας σε ερωτήσεις γνώσεων, κάνοντας παντομίμες, αναγνωρίζοντας ηχητικά αποσπάσματα και αποφεύγοντας τις απαγορευμένες λέξεις; Ποια ομάδα θα κερδίσει τα τρία κορυφαία ποδήλατα Dahon;

Το αφιέρωμα στον θρυλικό Stan Lee, με παρουσίαση της Marvel Method του (που άλλαξε για πάντα τα comics), με ένα παιχνίδι γνώσεων που μοιράζει πλούσια δώρα και με το sketch event Spider-Man Genesis να τιμά τους θρυλικούς δημιουργούς του χαρακτήρα, Stan Lee & Steve Ditko, με 9 καταξιωμένους Έλληνες και ξένους δημιουργούς να δημιουργούν, ζωντανά μπροστά σας, τη δική τους εκδοχή στο πασίγνωστο εξώφυλλο του AMAZING FANTASY #15, την πρώτη εμφάνιση του Spider-Man!

Τον δημοφιλή διαγωνισμό Comicdom Cosplay (εθνικός προκριματικός για το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα EuroCosplay) με τους κορυφαίους cosplayers της Ελλάδας να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους στην κατασκευή των εντυπωσιακών και ευφάνταστων στολών τους, καθώς και στις δυναμικές επί σκηνής παρουσιάσεις τους.

Και όπως πάντα οι επισκέπτες του Φεστιβάλ μπορούν να κάνουν τις αγορές τους από το Bazaar καταστημάτων και εκδοτικών, τα Artists και Self-Publishers Alley (με περισσότερους από 100 δημιουργούς), αλλά και να παρακολουθήσουνworkshops, ανοιχτές συζητήσεις, ταινίες και animation, παιδικά προγράμματα, και φυσικά, να παραβρεθούν στην απονομή των Ελληνικών Βραβείων Κόμικς.

Το Φεστιβάλ διοργανώνουν η Comicdom Press, η Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος.

Το πλήρες πρόγραμμα του Comicdom Con Athens 2019 και συνεχείς ενημερώσεις, στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ comicdom-con.gr και το αντίστοιχο Facebook Event.