Το 2o Φεστιβάλ Δελφών «Το Λάλον Ύδωρ» ανοίγει τις πύλες του στις 15 Ιουνίου, με σημαντικές εκδηλώσεις, έως τις 17 Ιουλίου στις πόλεις: Δελφοί, Χρισσό, Άμφισσα, Ιτέα και Γαλαξίδι του νομού Φωκίδας. Είναι χαρακτηριστικό, πως κάθε δρώμενο του Φεστιβάλ είναι προσαρμοσμένο να παρουσιάζεται σε κάποιο φυσικό χώρο ,με τον οποίο συνδέεται θεματικά κι αισθητικά. Οι παραστάσεις δε δίνονται σε συγκεκριμένη θεατρική ή συνοικιακή σκηνή, δίνοντας έτσι στους θεατές ή στους ακροατές τη δυνατότητα να βιώσουν την ενέργεια των εκάστοτε φυσικών χώρων και την επίδραση της συμμετοχής τους στα έργα που παρουσιάζονται εκεί.

Το Λάλον Ύδωρ, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του συνθέτη Δημήτρη Μαραμή, στοχεύει στην προβολή του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού σε σύνδεση με την ιστορία και το φυσικό κάλλος της περιοχής των Δελφών και κατ’ επέκταση ολόκληρης της Φωκίδας. Το θέμα του φετινού φεστιβάλ είναι η «Νεότητα», καθώς εστιάζει για δεύτερη συνεχή χρονιά σε νέους σκηνοθέτες, νέους ερμηνευτές, νέα μουσικά σχήματα, νέους δημιουργούς, και φιλοδοξεί παράλληλα να προσελκύσει, πλην των άλλων, και ένα νεανικό κοινό. Η νεότητα άλλωστε αποτελεί και τον συνδετικό κρίκο των φετινών θεατρικών και μουσικών δρώμενων: Ίων, Η Πρώτη Αγάπη, Αντιγόνη, Ισμήνη, Ερωτόκριτος, Animasyros. Φέτος δημιουργείται για πρώτη φορά και η «Νεανική Σκηνή της Ιτέας», όπου θα προσκαλούνται νεανικά μουσικά σχήματα της εγχώριας εναλλακτικής μουσικής σκηνής. Μέρος της θεματικής της νεότητας θα αποτελέσουν και οι προβολές και τα εργαστήρια κινουμένων σχεδίων σε συνεργασία με το διεθνές φεστιβάλ Αnimasyros, ενώ συνεχίζεται και φέτος η συνεργασία με την Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Δελφική Γη & Πολιτισμός
Φέτος το «Λάλον Ύδωρ» ανοίγει τις πόρτες του σε διακεκριμένους τοπικούς παραγωγούς της Φωκίδας, οι οποίοι στο τέλος κάθε καλλιτεχνικής εκδήλωσης θα εκθέτουν τα προϊόντα τους προς γευσιγνωσία. Θεμελιώδη προϊόντα της μεσογειακής διατροφής όπως η ελιά, το σταφύλι και το μέλι και παράγωγά τους όπως το λάδι και το κρασί, αποτελούν μέρος της βασικής παραγωγής της δελφικής γης. Η μυθολογική, παραδοσιακή και σύγχρονη ποιητική χρήση των προϊόντων όπως η ελιά, το σταφύλι και το μέλι ως αρχετυπικά σύμβολα στο πέρασμα των αιώνων παραμένει άφθαρτη και ολοζώντανη. Τις ημέρες του φεστιβάλ θα αναδεικνύεται πως συμπορεύεται ο πολιτισμός με την αγροτική παραγωγή, την επιχειρηματικότητα και την αισθητική στην παρουσία του τελικού συσκευασμένου προϊόντος. Τα γεννήματα της δελφικής γης λοιπόν, θα προβάλλονται μέσα από τη γιορτή της τέχνης και του πολιτισμού.

Το Φεστιβάλ Δελφών πραγματοποιείται με πρωτοβουλία και υποστήριξη του Δήμου Δελφών, του Δήμου Δωρίδος, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φωκίδας.

Το Φεστιβάλ Δελφών Το Λάλον Ύδωρ 2019 υλοποιείται με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα στο www.delphifestival.gr

Προπώληση εισιτηρίων: ticket services
https://www.ticketservices.gr/event/delphi-festival-2019/