Είσαι μεταξύ 16 – 30 χρονών και έχεις κάποιο πρόγραμμα με Ευρωπαϊκή διάσταση; Στείλε αίτηση για το βραβείο Καρλομάγνου για τη Νεολαία και κέρδισε ένα ταξίδι στο Άαχεν και πολλά άλλα.

Από το 2008, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Ίδρυμα του Διεθνούς Βραβείου Καρλομάγνου του Άαχεν καλούν κάθε χρόνο νέους από όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ να υποβάλουν σχέδια που πραγματοποιούνται από νέους και απευθύνονται σε νέους και αποδεικνύουν ενεργό συμμετοχή στην ανάπτυξη της Ευρώπης.

ΠΟΙΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ

Νέοι ηλικίας 16 έως 30 ετών από όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ μπορούν να υποβάλουν σχέδια για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Καρλομάγνου για τη Νεολαία.

Τα σχέδια μπορούν να υποβάλλονται ατομικά ή, κατά προτίμηση, ομαδικά. Θα πρέπει να προωθούν την ευρωπαϊκή και διεθνή κατανόηση, να καλλιεργούν ένα κοινό πνεύμα ευρωπαϊκής ταυτότητας και ολοκλήρωσης, να χρησιμεύουν ως πρότυπα για νέους που ζουν στην Ευρώπη και να παρέχουν πρακτικά παραδείγματα Ευρωπαίων που ζουν μαζί ως μία κοινότητα.

ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑ ΜΠΟΡΟΥΜ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΗΘΟΥΝ

Οι παλαιότεροι νικητές υπέβαλαν σχέδια που αφορούσαν ανταλλαγές νέων, εκδηλώσεις στους τομείς του αθλητισμού, των τεχνών ή του πολιτισμού, καθώς και διαδικτυακά σχέδια με ευρωπαϊκή διάσταση. Διαβάστε εδώ σχετικά με τα σχέδια παλαιότερων νικητών.

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝ ΚΕΡΔΙΣΕΤΕ;

Το βραβείο για το καλύτερο σχέδιο είναι 7.500 ευρώ, το δεύτερο βραβείο είναι 5.000 ευρώ και το τρίτο 2.500 ευρώ. Ως μέρος του βραβείου, οι τρεις ευρωπαίοι βραβευθέντες προσκαλούνται να επισκεφθούν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες ή στο Στρασβούργο.

Ένας εκπρόσωπος από κάθε έναν από τους 28 εθνικούς νικητές προσκαλείται στο Άαχεν για να παρευρεθεί σε σειρά εκδηλώσεων, μεταξύ άλλων στην τελετή απονομής του Βραβείου Καρλομάγνου για τη Νεολαία, η οποία πραγματοποιείται πάντα δύο μέρες πριν από την ημέρα της Αναλήψεως, δηλαδή την ημέρα απονομής του φημισμένου Διεθνούς Βραβείου Καρλομάγνου του Άαχεν.

Τα βραβεία για τα τρία καλύτερα σχέδια θα απονεμηθούν από τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και εκπροσώπους του Ιδρύματος του Διεθνούς Βραβείου Καρλομάγνου του Άαχεν.

Το σχέδιο σας θα λάβει επίσης μεγάλη προβολή από τα μέσα ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Ιδρύματος.

… και τέλος, η διαμονή σας στο Άαχεν θα αποτελέσει μοναδική ευκαιρία να γνωρίσετε άλλους δυναμικούς νέους από όλη την Ευρώπη και να αναπτύξετε επαφές με αυτούς, θα σας φέρει σε μια πλατφόρμα όπου μπορείτε να μοιραστείτε το όραμά σας για την Ευρώπη ενώπιον ευρωπαίων ηγετών, και, για πολλούς, θα αποτελέσει την αρχή μακροχρόνιας φιλίας με νέους με κοινές αντιλήψεις από όλη την Ευρώπη.

Η προθεσμία υποβολής έργων λήγει στις 19 Φεβρουαρίου 2019.

Δείτε όλες τις λεπτομέρειες εδώ: http://www.europarl.europa.eu/charlemagneyouthprize/el/introduction.html