Θέλετε να αλλάξει ο τρόπος που αντιλαμβάνεστε την πραγματικότητα και τα όριά της; Τότε δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε την έκθεση Extending Reality | CoExistence: Art, Science & Technology, όπου μέσα από το πρόγραμμά της θα βρείτε το σημείο που τέμνεται ο φυσικός με τον ψηφιακό κόσμο δημιουργώντας έναν υβριδικό χώρο ανάμεσα στην εικονική και την φυσική πραγματικότητα.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας, Athens Digital Arts Festival, επιστρέφει και για πρώτη φορά διοργανώνει τη νέα Art, Science & Technology Έκθεση,  Extending Reality | CoExistence: Art, Science & Technology, στο Ίδρυμα Ευγενίδου Το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο, στην Αθήνα.

Η νέα αυτή διοργάνωση έχει σκοπό να αναδείξει τη δυναμική των σύγχρονων μέσων στην καθημερινή ζωή μέσα από ένα διασκεδαστικό και διαδραστικό πρόγραμμα. Πρόκειται για ένα φεστιβάλ γεμάτο εμπειρίες για μικρούς και μεγάλους φίλους, που θέλουν να μάθουν και να βιώσουν όλους τους σύγχρονους τρόπους με τους οποίους η συνύπαρξη της Τέχνης, της Τεχνολογίας και της Επιστήμης. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει διαδραστικές εγκαταστάσεις, AR και VR έργα, games, εργαστήρια, 360 παραστάσεις και προβολές.

Ανάμεσα στα έργα Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών που θα παρουσιαστούν, θα είναι η νέα διαδραστική εγκατάσταση Black Holeτου Γιάννη Κρανιδιώτη(GR)ένα γλυπτό με ήχο και φως εμπνευσμένο από τη γεωμετρία της μαύρης τρύπας. Επίσης, σε μια από τις πρώτες παγκόσμιες εμφανίσεις του και, φυσικά, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, θα φιλοξενηθεί στον χώρο του Ιδρύματος Ευγενίδου, το Human I της Saint Machine (RO) που εξετάζει τα νέα μοντέλα συνεργατικών συμπεριφορών τα οποία διευκολύνονται από την τεχνολογία. Ειδικά για τη συγκεκριμένη διοργάνωση και χώρο, δημιουργήθηκε ένα έργο VR, το Rendez-vous του Fabien Prioville, χορευτή της Pina Bausch, (FR) με συμπαραγωγό το Tanzhaus NRW που επαναπροσδιορίζει τον σύγχρονο χορό και τον παραδοσιακό χώρο του θεάτρου. Το Time Panorama είναι ένα ακόμα VR έργο του πολυβραβευμένου καθηγητή Dr. Ya Lun Tao (TW)*, που μας έρχεται από την Ταϊβάν και βασίζεται στην ιδέα ότι κόσμος αποτελείται από αυταπάτες δίνοντάς μας μια πανοραμική προβολή επιθυμιών.

Μη διστάσετε να ανακαλύψετε τις νέες πραγματικότητες που ανοίγονται μπροστά σας!

Πληροφορίες για το πλήρες πρόγραμμα στο
http://www.adaf.gr/el/

Extending Reality | CoExistence: Art, Science & Technology
Επιμέλεια & Οργάνωση: Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας | Athens Digital Arts Festival

14 – 17 Νοεμβρίου 2019, 10:00 – 22:30
Χώρος Διεξαγωγής: Ίδρυμα Ευγενίδου / Το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο, είσοδος από Λεωφόρο Συγγρού 387
Είσοδος Ελεύθερη