Δυο αθλητικά κέντρα και δυο παιδικές  χαρές στο Νέο Κόσμο, αναγεννήθηκαν μέσω του προγράμματος « Υιοθέτησε την πόλη σου»  του Δήμου Αθηναίων  με αποκλειστική δωρεά και υλοποίηση από το Ίδρυμα Ωνάση.

Εκσυγχρονίστηκαν  πλήρως σε υποδομές και εξοπλισμό, με οικολογική ευαισθησία, σύγχρονη αντίληψη και γίνονται κομμάτι της μεγάλης ποιοτικής αλλαγής που συντελείται σιγά – σιγά σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας.

Τα γήπεδα μπάσκετ που βρίσκονται στο 39ο αθλητικό κέντρο στη συμβολή των οδών Σαρκουδίνου & Κασομούλη και στο 60ο αθλητικό κέντρο στην οδό Χέλντραϊχ στο Πάρκο Δουργουτίου και τα οποία διαχειρίζεται ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων,  μετατρέπονται παράλληλα σε χώρους που συναντάται η σύγχρονη τέχνη και ο αθλητισμός.

Ο SAME 84, γνωστός για τις τοιχογραφίες του σε μεγάλη κλίμακα και τα δημόσια έργα τέχνης στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικόδημιουργεί στο γήπεδο μπάσκετ στο 39ο αθλητικό κέντρο ένα γιγαντιαίο αφηρημένο γκράφιτι. Με έμφαση στα έντονα χρώματα, με ιδέες και υφές καθημερινές, δημιουργεί μια  «ανάσα» αισιοδοξίας και χαράς.

Ένας ιδιότυπος καμβάς για τον εικαστικό Ath1281, γίνεται το γήπεδο στο 60ο αθλητικό κέντρο. Εκεί ο καλλιτέχνης με τις χαρακτηριστικές φιγούρες του, φιλοτεχνεί έναν φαντασιακό κόσμο όπου άνθρωπος, πανίδα και χλωρίδα δημιουργούν από κοινού μία αθλητική ομάδα, την ‘teamearth’ με στόχο τη νίκη.

Οι παιδικές χαρές στα δύο κέντρα ανακαινίστηκαν ολικά. Με δάπεδο ασφαλείας και νέα δημιουργικά όργανα παιχνιδιού. Πολυσύνθετα δεντρόσπιτα, σπιτάκια νηπίων με πύργους, γέφυρες, πάνελ δραστηριότητας, τούνελ, τσουλήθρα, κούνιες, δίσκους ισορροπίας, τραμπάλες αλλά και τραμπολίνο όλα με φυσικά υλικά και πιστοποίηση TUV. Ειδική μέριμνα με αντίστοιχο κατάλληλο εξοπλισμό και για ΑμεΑ.

 «Είναι ακόμη μία παρέμβαση για να αναβαθμίσουμε τους δημόσιους χώρους της Αθήνας και κυρίως αυτούς για τους νέους, τα παιδιά, την οικογένεια, και να τους συνδέσουμε με τον πολιτισμό. Μία αδιάκοπη προσπάθεια να επιστρέψουμε στους Αθηναίους το χώρο και το χρώμα που είχε λείψει για χρόνια από τις γειτονιές. Και είναι ακόμη μία απόδειξη ότι η συνεργασία και η συμμετοχή για την ανάπτυξη της πόλης, δίνει πάντα σημαντικό αποτέλεσμα. Όπως έγινε και στην συγκεκριμένη παρέμβαση με την στήριξη του Ιδρύματος Ωνάση, το οποίο ευχαριστούμε θερμά», δήλωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.