Το εργαστήριο Μυθολογία και Τέχνη προσεγγίζει τη μυθολογία μέσα από διάφορες μορφές τέχνης, όπως η ζωγραφική, η γλυπτική, το θέατρο, η μουσική, ο κινηματογράφος. Η αρχαία ελληνική μυθολογία ξεπέρασε κάθε τοπικό και χρονικό σύνορο και έγινε ένα πνευματικό αγαθό πανανθρώπινο. Έργα κεραμικής, γλυπτικής, τοιχογραφίες, πίνακες ζωγραφικής, θεατρικά, χορογραφίες, ταινίες, μαρτυρούν τη διαχρονική παρουσία των μύθων και αποτελούν αστείρευτη πηγή έμπνευσης για κάθε μορφή τέχνης στην ιστορία του παγκόσμιου πολιτισμού. Ο συμβολισμός είναι κύριο συστατικό της μυθολογίας και ανιχνεύει τις βαθύτερες πτυχές της ψυχολογίας του ατόμου.

Το πρώτο εργαστήριο με τίτλο Ίκαρος απευθύνεται σε ενήλικες και το δεύτερο βιωματικό εργαστήριο Ίκαρος και Δαίδαλος σε παιδιά με συνοδεία ενηλίκων.

Εργαστήριο Ίκαρος για ενήλικες
Θέλετε να γνωρίσετε την ιστορία και τον μύθο του Ικάρου;
Οι συμμετέχοντες, αρχικά, θα έρθουν σε επαφή με την ιστορία και τον μύθο του Ικάρου μέσω έργων τέχνης από την ζωγραφική, την κινούμενη εικόνα, την μουσική.Η προβολή θα εστιάσει στην ερμηνεία, το συμβολικό περιεχόμενο και τις προεκτάσεις του μύθου.
Στη συνέχεια θα ακολουθήσει ελεύθερη συζήτηση.

Ημερομηνία διεξαγωγής εργαστηρίου: Παρασκευή 29/3/2019
Διάρκεια εργαστηρίου: 90’
Ώρα διεξαγωγής: 17:00 -18.30
Κόστος συμμετοχής: 15 ευρώ

Βιωματικό Εργαστήριο Ίκαρος και Δαίδαλος για παιδιά με συνοδεία ενηλίκων

Το βιωματικό εργαστήριο Ίκαρος και Δαίδαλος απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5 – 11 ετών και ενήλικες συνοδούς.
Η έμπνευση, η φαντασία, η απελευθέρωση της δημιουργικότητας, η καλλιέργεια της αισθητικής αποτελούν στοιχεία του βιωματικού αυτού εργαστηρίου που έχουν ως στόχο την έκφραση και τις ποικίλες πτυχές της.Οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε επαφή με την ιστορία του μύθου μέσω έργων τέχνης από την ζωγραφική, την κινούμενη εικόνα, τη μουσική και στη συνέχεια, θα πειραματιστούν και θα αυτοσχεδιάσουν με διάφορους εικαστικούς τρόπους και τεχνικές.

Ημερομηνία διεξαγωγής εργαστηρίου: Σάββατο 30/3/2019
Διάρκεια εργαστηρίου: 90’
Ώρα διεξαγωγής: 12:00 -13.30
Κόστος συμμετοχής: 12 ευρώ παιδί με συνοδό (συμπεριλαμβάνονται τα υλικά)

Σχεδιασμός εργαστηρίων: Ιωάννα Ταγάρα – Πολιτισμολόγος και Εκπαιδεύτρια ενηλίκων και Κατερίνα Κοφφινά – Πολιτισμολόγος, Σχεδιάστρια

Γενικές πληροφορίες και κρατήσεις:
Ώρα προσέλευσης: 30’ πριν την έναρξη του εργαστηρίου
Είναι απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στα τηλέφωνα:
211 411 0044 & 690 72 92 002 έως και μια ημέρα πριν.
Το βιωματικά εκπαιδευτικά εργαστήρια πραγματοποιούνται στο «Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά», Πινδάρου 6 & Ακαδημίας, Κολωνάκι, 10671, Αθήνα.