Την Kelly (Αθανασιάδου) τη γνωρίζουμε ως γλύπτρια. Ήρθε όμως η ώρα να τη γνωρίσουμε και ως ζωγράφο, με την πρώτη ατομική παρουσίαση των ζωγραφικών της έργων με τίτλο Pandemic Collection, στο ολοκαίνουργιο Art Place του πάντα δραστήριου Κυριάκου Πεταλίδη.

Πρόκειται για μία συλλογή έργων, η οποία δημιουργήθηκε στην Αθήνα κατά την περίοδο του υποχρεωτικού εγκλεισμού του 2020 λόγω της πανδημίας του ιού Covid 19.

Η γλύπτρια, βγαίνοντας από τις οικείες τεχνικές επεξεργασίας του ατσαλιού που συνηθίζει, εργάστηκε με ακρυλικά και σινική μελάνη σε μαύρους καμβάδες. Δημιούργησε μια σειρά ζωγραφικών πινάκων που αποτυπώνουν τον ψυχισμό της κατά τη διάρκεια της απόλυτης εσωτερίκευσης. Σε μια περίοδο που ο πλανήτης μοιάζει να έχει σταματήσει, η καλλιτέχνις εστιάζει στο μόνο πράγμα που κινείται, τη συν-αίσθηση. Τα χρώματα αναμειγνύονται και περιχύνονται στον καμβά δημιουργώντας κάθε φορά ένα ξεχωριστό περιβάλλον με έντονη ροή όπου όλα μεταβάλλονται.

Ο θεατής καλείται να εντοπίσει τα προσωπικά του σημεία αναφοράς μέσα από τις εύπλαστες φόρμες που δημιουργούνται, άλλες στην επιφάνεια και άλλες από το βάθος της εικόνας. Οι όποιες μορφές μπορεί να δημιουργηθούν είναι απολύτως τυχαίες μιας και η δημιουργός επιλέγει την πλήρη απουσία αναπαράστασης. Το μόνο της ενδιαφέρον είναι η αποτύπωση της εκάστοτε πνευματικής δόνησης και ψυχικής ποιότητας στην οποία βρισκόταν κατά τη δημιουργία του κάθε έργου. Μια καθαρόαιμη διαλογιστική διαδικασία με εργαλείο το χρώμα.

Εγκαίνια : Σάββατο 3 Οκτωβρίου, 12:00 – 15:00
Διάρκεια : 3 – 24 Οκτωβρίου 2020 / Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 11:00 – 21:00
Τετάρτη, Σάββατο 11:00 – 15:00

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική και ο μέγιστος αριθμός ατόμων που μπορούν να παρεβρίσκονται ταυτόχρονα στον εσωτερικό χώρο είναι έξι (6).

Art Place: Σκουφά 27 / Αθήνα, τ. 2121072771