Η δημοφιλής σειρά εκδηλώσεων επιστρέφει με τρεις συναυλίες στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος.

Οι Rising Stars [Ανατέλλοντες αστέρες]λάμπουν και πάλι στο Μέγαρο! Η αγαπημένη σειρά συναυλιών, που πραγματοποιείται εδώ και πολλά χρόνια σε συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Κέντρων Συμφωνικής Μουσικής (European Concert Hall OrganisationCHO) και αναδεικνύει σήμερα τα αυριανά αστέρια του μουσικού στερεώματος, επιστρέφει στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος την Παρασκευή 18 και το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου με τρία ρεσιτάλ.

Φέτος, το ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει, στην αρχή της καριέρας τους, τρεις ανερχόμενους σολίστ με σημαντικές διακρίσεις, το όνομα των οποίων θα συζητηθεί τα επόμενα χρόνια στην παγκόσμια μουσική σκηνή: τον βιολονίστα Johan Delene [Γιόχαν Νταλένε] (18/2), τον κορνίστα Ben Glodscheider [Μπεν Γκόλντσαϊντερ] (19/2) και την πιανίστα Isata KannehMason [Ισάτα Κάννε-Μέισον] (19/2).

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου | 20:30

Johan Dalene (βιολί)
Σε ηλικία μόλις είκοσι ετών, ο Σουηδός Γιόχαν Νταλένε παίζει ήδη με βιολί Stradivari. Νικητής του διεθνούς διαγωνισμού Καρλ Νήλσεν και μαθητής της Ζανίν Γιάνσεν, συμπράττει τακτικά με ορχήστρες και δίνει συναυλίες σε φημισμένες αίθουσες ανά τον κόσμο.

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου | 17:30

Ben Goldscheider (κόρνο)
Ο Άγγλος Μπεν Γκoλντσάιντερ προσκαλείται συχνά ως σόλο κορνίστας από μεγάλες ορχήστρες, συμπράττει με θρυλικούς μουσικούς, όπως η Μάρθα Άργκεριχ και ο Ντάνιελ Μπάρενμποϊμ, εμφανίζεται σε προβεβλημένα φεστιβάλ και αναγνωρίζεται ως ένας από τους κορυφαίους βιρτουόζους του κόρνου σε διεθνές επίπεδο.

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου | 20:30

Ιsata Kanneh-Mason (πιάνο)
H Ισάτα Κάννε-Μέισον μεγάλωσε στο Νότιγχαμ σε μια οικογένεια που έχει χαρακτηριστεί ως «η πιο ταλαντούχα του κόσμου»: η ίδια και τα έξι μικρότερα αδέρφια της παίζουν πιάνο, βιολί και τσέλο με πάθος και σε εντυπωσιακά υψηλό επίπεδο· η ίδια αποφοίτησε πρόσφατα από τη Βασιλική Ακαδημία του Λονδίνου, έχει ήδη αρχίσει διεθνή καριέρα, έχει αποσπάσει το βραβείο Λέοναρντ Μπερνστάιν (2021) και έχει πραγματοποιήσει την πρώτη της ηχογράφηση για την Decca.

Rising Stars

To Μέγαρο Μουσικής Αθηνών είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Κέντρων

Συμφωνικής Μουσικής (European Concert Hall OrganisationCHO), ο οποίος συνδέει ορισμένες από τις μεγαλύτερες αίθουσες συναυλιών της Ευρώπης. Κάθε χρόνο ο Οργανισμός Κέντρων Συμφωνικής Μουσικής επιλέγει νέους καλλιτέχνες με εξαιρετική επίδοση, οι οποίοι δίνουν συναυλίες ως Rising Stars στις αίθουσες-μέλη του δικτύου ECHO. Από το 1995, μέσα από τη σειρά Rising Stars, ο ΕCHO έχει συμβάλει στην ανάδειξη νέων καλλιτεχνών. μουσική σκηνή.

Τιμές εισιτηρίων (για κάθε μεμονωμένη συναυλία):
7 € (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι) ● 10 € ● 15 € 

Ειδική τιμή και για τις τρεις συναυλίες: 15 € ● 24 € ● 36 €

Στις συναυλίες θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα υγειονομικής προστασίας. Περισσότερες πληροφορίες εδώ:

Eισιτήρια: 210 72 82 333 & megaron.gr