Τον Λουδοβίκο των Ανωγίων τον γνωρίζουμε όλοι μέσα από τα τραγούδια του. Υπάρχει όμως και μία άγνωστη πλευρά του που λίγοι γνωρίζουν, αυτή του ζωγράφου, που θα έχουμε την ευκαιρία να την μάθουμε από 11 έως 22 Ιανουαρίου 2022 στην Γκαλερί Genesis του Γιώργου Τζάνερη μέσα από την έκθεση «Σύννεφο που ξεστράτισε και σκόνταψε στο φως».

Τα πρόσφατα ζωγραφικά έργα, του απόλυτα χαρισματικού και προικισμένου Λουδοβίκου των Ανωγείων, που παρουσιάζονται στην τωρινή του έκθεση, στην Γκαλερί Genesis του Γιώργου Τζάνερη, ταυτίζονται με μια δίχως προηγούμενο “διαπασών” στην εικαστική του πορεία. Συνάμα, αποτελούν και μια κορύφωση για όσους δεν έχουν ακόμη γνωρίσει,  πέραν του μουσικού του ταλέντου, το εικαστικό του χάρισμα.

Όπως σημειώνει η Δρ. Ιστορικός της Τέχνης – Τεχνοκριτικός Ντόρα Ηλιοπούλου – Ρογκάν , «Το «ΦΩΣ» αποτελεί τον κατεξοχήν εμπνευσμένο συνδετικό κρίκο ανάμεσα στα έργα του καλλιτέχνη. Και αυτό, ανεξάρτητα από τις εκάστοτε λύσεις, προσεγγίσεις και εκφάνσεις. Πρόκειται για ένα ανεξάντλητο σε δύναμη υποβολής ΦΩΣ, καθώς, ενορχηστρώνει, κάθε φορά, μιαν ολόκληρη ατμόσφαιρα. Ατμόσφαιρα που ενεργοποιεί και ενεργοποιείται με πομπό και δέκτη, το δίδυμο: Ψυχή – Πνεύμα.
Σύννεφα, λόφοι, οροπέδια, πεδιάδες, θαλασσινά τοπία και τοπία της νύχτας δοσμένα με έναν απόλυτα χαρισματικό, εικαστικά, τρόπο με φωσφορίζοντα σε ένταση κομβικά «σημεία» ενορχηστρώνονται σε έναν δίχως προηγούμενο διαχρονικό ύμνο.
Ο εικαστικός άθλος του Λουδοβίκου να αποδώσει συνειρμικά, δηλαδή, όσο γίνεται πιο ποιητικά -εικαστικά- την κοσμογονική διάσταση της ύπαρξης μας καθιστά τα έργα του διαχρονικά και, κυρίως, πομπούς και δέκτες αέναων φυσικών και μεταφυσικών μηνυμάτων».

Gallery Genesis: Χάριτος 35, Κολωνάκι
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή: 12:00 – 21:00
Τετάρτη – Σάββατο: 12:00 – 15:00