«Εγώ ο ίδιος είμαι ένα κίνημα εν κίνηση. Δεν δημιουργώ, διασκεδάζω..»
(Παύλος, 1989)

Με έργα ενός εκ των εκφραστών του Nouveau Realistes και Affichistes, του διεθνώς καταξιωμένου καλλιτέχνη Παύλου Διονυσόπουλου, Pavlos, (1930) ανοίγει για πρώτη φορά στην Αθήνα η Roma Gallery, στο Κολωνάκι, την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019, στις 19:00

Παλτό και καπέλο, χαρτί αφίσας, 120Χ50εκ., (Καπέλο) 31Χ26εκ., 1966 |
Φωτό: studio Vaharidis

Ο Παύλος είναι ένας από τους πιο αξιόλογους καλλιτέχνες που εργάζεται μέχρι σήμερα με έναν ξεχωριστό δικό του τρόπο απεικόνισης αντικειμένων της καθημερινής ζωής, της διαφήμισης και του εντυπωσιακού χώρου του θεάματος. Εργάστηκε στο Παρίσι τη δεκαετία του 1960 όπου ήρθε σε επαφή με σημαντικούς καλλιτέχνες της εποχής όπως ο Raymond Haynes, o Cesar, o Giacometti, o Calder και o Dubuffet. Ξεπερνώντας τα όρια με τη μοναδική και χαρακτηριστική τεχνική του, μετατρέπει τεμαχισμένες λωρίδες χαρτιού από αφίσες σε μοναδικά τρισδιάστατα έργα τέχνης.

Η γκαλερί ανοίγει για το κοινό με στόχο να γίνει ένας ζωντανός και πρωτοποριακός χώρος που θα λειτουργεί με διεθνές πρόγραμμα, αφιερωμένο στη μεταπολεμική και σύγχρονη τέχνη. Θα παρουσιάζει έργα καταξιωμένων και ανερχόμενων καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο. Στοχεύουμε να ενημερώσουμε το κοινό και να προσφέρουμε έναν σύνδεσμο με τον οποίο οι έλληνες καλλιτέχνες θα μπορούν να αποκτήσουν επικοινωνία με χώρους τέχνης στο εξωτερικό. Σκοπός και δέσμευση μας να αναδείξουμε τα ταλέντα και να προβάλουμε την κληρονομιά των καλλιτεχνών (Estates), συνεργαζόμενοι με επιμελητές, συλλέκτες, ιδρύματα και διευθνείς οργανισμούς.

Διάρκεια έκθεσης: 10 Ιανουαρίου – 10 Μαρτίου 2019

Ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο 11:00 – 17:00
Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 11:00 – 21:00

Roma Gallery: Ρώμα 5, Κολωνάκι