Το Athens Intersection επιστρέφει στον τόπο όπου γεννήθηκε, σε έναν γνώριμο, πλέον, χώρο. Η έκθεση «Probably Wonderful?», που είναι ένα σχόλιο πάνω στη σπουδαιότητα του έργου τέχνης, παρουσιάζεται στην παλαιά Αποθήκη Χάρτου της οδού Χρυσοσπηλιωτίσσης 3. Το ιστορικό κτίριο είναι ευγενική παραχώρηση του Ιδρύματος Χατζηκώνστα, που άνοιξε πέρυσι, έπειτα από 17 χρόνια, χάρη στο Πρόγραμμα Πιλοτικής Αναβάθμισης του Εμπορικού Τριγώνου του δήμου Αθηναίων. 

Μέσα στον βομβαρδισμό εικόνας και επικοινωνίας, στον σημερινό καλλιτεχνικό κόσμο δημιουργείται μια γενική σύγχυση ως προς το προσλαμβανόμενο εικαστικό έργο. Αμφιβολίες που συνήθως εκφράζονται ως αμφισβήτηση του έργου σύγχρονης τέχνης.
Η φυσική παρουσία του καλλιτέχνη σε συνάρτηση με το έργο του αποτελούν σήμερα ένα ενιαίο σύνολο που κρίνεται από το φιλότεχνο κοινό. Βρισκόμαστε λοιπόν ενώπιον ενός αριστουργήματος που θα λάμψει τα επόμενα χρόνια ή μπροστά από ένα έργο που θα εξαφανιστεί στη λήθη της υπερκατανάλωσης της εικόνας; Η σκέψεις αυτές ωστόσο δεν είναι προϊόν του σήμερα, αφού διαχρονικά απασχολεί καλλιτέχνες, θεωρητικούς και φιλότεχνους. Σήμερα η εξέλιξη της τεχνολογίας σε σχέση με τα κοινωνικά δίκτυα μαζικής κατανάλωσης ξαναθέτει επιτακτικά το ερώτημα σχετικά με το έργο: «μήπως είναι σπουδαίο;»
Οι δέκα καλλιτέχνες που καταθέτουν το έργο τους, άλλοτε με χιουμοριστική και παιγνιώδη και άλλοτε με κριτική διάθεση, είναι οι: Ara Bogosian, Μιχαηλάγγελος Βλάσης Ζιάκας, Μαριαλίζα Κάμπη, Νίνα Κοταμανίδου, Παναγιώτης Κουλουράς, Κατερίνα Παπαζήση, Νίνα Παπακωνσταντίνου, Άντα Πετρανάκη, Ελένη Τσαμαδιά, Έφη Φουρίκη.

Επιμέλεια: Γιώργος Γεωργακόπουλος

Διάρκεια: έως 13 Δεκεμβρίου 2018
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη Παρασκευή 18:00-21:00, Σάββατο 13:00-16:00

Αποθήκη Χάρτου: Χρυσοσπηλιωτίσσης 3