Ποιος δε θυμάται «το κορίτσι με το μπαλόνι» στη δημοπρασία του οίκου Sotheby’s τον Οκτώβριο (που ξεπέρασε το 1 εκατομμύριο λίρες) και ο ανατρεπτικός street artist Banksy δεν δίστασε να το καταστρέψει μπροστά στα έκπληκτα μάτια όσων παρακολουθούσαν.

Και να που ήρθε η στιγμή ο προκλητικός και ιδιόρρυθμος κόσμος του Banksy να «ζωντανέψει» και να ντύσει τους τοίχους της Τεχνόπολης με τα κορυφαία δείγματα της street art της εποχής μας.

Ο Banksy μέσα από τα γκραφίτι του συστήθηκε στο παγκόσμιο κοινό ως η πλέον προκλητική περσόνα του 21ου αιώνα!
Διατηρώντας την ανωνυμία του στην εποχή όπου όλα έχουν ονοματεπώνυμο, ζωγράφισε τοίχους από την Παλαιστίνη έως και την Νέα Ορλεάνη ενώ η ιδιόρρυθμη τέχνη του φιγουράρει στις γκαλερί όλου του πλανήτη, πέραν των δρόμων του Λονδίνου όπου και δημιούργησε τον μύθο του.

Προβοκάτορας, ιδιοφυής, ακτιβιστής, σκηνοθέτης, «βάνδαλος», σφοδρός πολέμιος του καπιταλισμού και του υπερ-καταναλωτισμού, μα πάνω από όλα καλλιτέχνης του δρόμου, τράβηξε αμέσως με τα μοναδικής αισθητικής και κριτικής ματιάς γκραφίτι του τα μάτια της κοινής γνώμης και των κριτικών τέχνης πάνω του.

Θίγοντας μέσα από τις εικόνες του τα κακώς κείμενα του δυτικού καπιταλιστικού κόσμου που επιτάσσει υπερκατανάλωση αγαθών, παρακολούθηση επί 24ώρου βάσεως ανθρώπων και κινήσεων, υοέρ- αστυνόμευση και άσκοπη χρήση βίας σε οποιονδήποτε αντιφρονούντα, έγινε μια φωνή που μιλούσε με στένσιλ και εικόνες ελκυστικά δυστοπικές. Ποτέ δεν σταμάτησε να υπερασπίζεται την αξία της ανωνυμίας σε μια εποχή που όλοι και όλα καταγράφονται.

Το σύνολο των κερδών της έκθεσης θα διατεθεί για την ενίσχυση της ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑΣ.

Πληροφορίες έκθεσης:
Διοργάνωση: People Entertainment Group
Διάρκεια: 27 Φεβρουαρίου – 26 Μαρτίου 2019
Που: Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
Ημέρες και ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα – Παρασκευή: 13:30 – 23:00
Σάββατο: 10:00 – 23:00
Κυριακή: 10:00 – 23:00

Τιμές εισιτηρίων:
Κανονικό εισιτήριο: 15 ευρώ (12 ευρώ για τα πρώτα 1.000 εισιτήρια)
Μειωμένο εισιτήριο (άνεργοι, φοιτητές, παιδικό, ΑΜΕΑ): 12 ευρώ (10 ευρώ για τα πρώτα 1.000 εισιτήρια)
Ομαδικά εισιτήρια(για ομαδικές κρατήσεις άνω των 10 εισιτήριων): 10 ευρώ (8 ευρώ για τα πρώτα 1.000 εισιτήρια)