Είναι σημαντικό για έναν καλλιτέχνη που βρίσκεται μόνος του στην σκηνή  να διατηρήσει το ενδιαφέρον του κοινού καθ’ όλη την διάρκεια της συναυλίας και να το κάνει να «ταξιδέψει».
Πριν από έναν περίπου χρόνο, ο Tigran Hamasyan, «ήρθε, έπαιξε, μάγεψε» το αθηναϊκό κοινό, στην κατάμεστη αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός.

Σήμερα, σχεδόν ένα χρόνο μετά, επιστρέφει τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου σε ένα χώρο που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «το σπίτι του»: στην αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

O νεαρός Αρμένιος πιανίστας έχει στρέψει πάνω του το διεθνές ενδιαφέρον της τζαζ κι όχι μόνο μουσικής σκηνής και με κάθε του εμφάνιση μαγεύει το κοινό, καταφέρνοντας παράλληλα να εμφυσήσει στη μουσική του στοιχεία της κουλτούρας και των παραδόσεων της πατρίδας του – τόσο κοντά σε αυτά της δικής μας.

Υπάρχουν πολλά κοινά σημεία στην κουλτούρα, την παράδοση τη μουσική ανάμεσα στους δυο λαούς, Αρμένιους και Έλληνες,. Τα αναγνωρίζουμε στον βαθύ πόνο της απώλειας, στη φιλοσοφική ματιά προς το επέκεινα, στους μύθους και στην «αρκαδική» ζωή, στα απέραντα τοπία, στα πλεχτά σεμεδάκια της αγαπημένης μας νόνας. Τα αφουγκραζόμαστε στις νότες που ζωντανεύουν και στις ιστορίες που μένουν ανολοκλήρωτες. Είναι τόσο η Αρμενική όσο και η ελληνική σύγχρονη πραγματικότητα βουτηγμένη με το ένα πόδι στην παράδοση και με το άλλο στα δυτικότροπα πρότυπα.

Στην εμφάνισή του στο Μέγαρο Μουσικής θα τον απολαύσουμε με μια διαφορετική παράσταση και μια ακόμη δισκογραφική δουλειά, μια ηλεκτρισμένη ελεγεία στην γενέθλια πόλη του, το mini LP For Gyumri έρχεται για να αναπτύξει τις ρίζες, τις σχέσης του με το Ελληνικό κοινό.

Ας μην καταφεύγουμε σε φλύαρες και πολυλεκτικές περιγραφές για το τι έχουμε να περιμένουμε, ας μιλήσει μόνο η μουσική…

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών Χώρος: Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη
Ημερομηνία/ Ώρα έναρξης: 26 Νοεμβρίου 2018/20:00

Τιμές εισιτηρίων
Από 20 ευρώ έως 60 ευρώ

Συγκεκριμένα:
Φοιτητικό: 20 ευρώ
Ζώνη Γ: 25 ευρώ
Ζώνη Β: 35 ευρώ
Ζώνη Α: 45 ευρώ
Διακεκριμένη Ζώνη: 60 ευρώ

Σημεία Προπώλησης
1. ηλεκτρονικά
2. Στα ταμεία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών
3. Ομήρου 8, Αθήνα
4. Τηλεφωνικό κέντρο: 210 7282333