Το Θέατρο Τέχνης προτείνει φέτος ένα ρεπερτόριο όπου κυριαρχεί το ελληνικό κείμενο είτε με πρωτότυπα έργα, είτε με κείμενα που εμπνέονται από ιστορικά/κοινωνικά γεγονότα ή το έργο/τη ζωή ξένων και Ελλήνων δημιουργών. Έτσι θα δούμε (με χρονική σειρά) νέα έργα των: Ηρώς Μπέζου, Λένας Κιτσοπούλου, Γιάννη Καλαβριανού, Γιώργου Μπλάνα, Γιώργου Βαλαή, Ιόλης Ανδρεάδη – Άρη Ασπρούλη, Βασίλη Μαυρογεωργίου).    Το κλασικό κείμενο εκπροσωπείται φέτος από τρία εμβληματικά έργα των Σαίξπηρ, Ανούιγ και Ξενόπουλου.

Το Υπόγειο απευθύνεται φέτος και σε ένα νεότερο ηλικιακά κοινό, με τέσσερις διαφορετικές παραγωγές κλασικών ξένων και σύγχρονων ελληνικών κειμένων, ενώ στη Φρυνίχου συναντάμε μόνο ελληνικά κείμενα και μουσικές παραστάσεις («Στην οδό Φρυνίχου», «Παράξενη κοπέλα») ή παραστάσεις με έντονο το μουσικό στοιχείο («Ποπολάρος», «Μικροί πυροβολισμοί μέσα στη νύχτα»).  

Να σημειωθεί ότι προγραμματίζονται επίσης μια σειρά από παράλληλες εκδηλώσεις (ομιλίες, συναυλίες, εκπαιδευτικά προγράμματα) που ξεκινούν από τον Δεκέμβριο του ’21 και θα είναι αφιερωμένες στα 100 χρόνια από την καταστροφή της Σμύρνης αλλά και στο ρεμπέτικο τραγούδι, καθώς και στα 80 χρόνια από την ίδρυση του Θεάτρου Τέχνης(1942). Τα εκπαιδευτικά προγράμματα θα συνδεθούν με το ρεπερτόριο, τους δημιουργούς και τις θεματικές της σεζόν. Αναλυτικό πρόγραμμα όλων των παράλληλων δράσεων και εκδηλώσεων θα ανακοινωθεί τον Νοέμβριο.

Όσον αφορά στην Παιδική Σκηνή, για αυτή την ιδιαίτερη, μεταβατική για όλους μας και ειδικά για το παιδικό κοινό σεζόν, το Θέατρο Τέχνης προτείνει μια μουσική παράσταση («Τα καινούρια ρούχα του Αυτοκράτορα») ειδικά σχεδιασμένη για να παρουσιάζεται σε σχολεία και σε κάθε είδους χώρους εκδηλώσεων. Η παράσταση, αν όλα συνεχίσουν να πηγαίνουν καλύτερα σε σχέση με την πανδημία, αναμένεται να ενταχθεί στον προγραμματισμό του Θεάτρου Τέχνης από την περίοδο των Χριστουγέννων ενώ μέχρι τότε μπορεί να προσκαλείται από ομάδες, σχολεία κτλ.  

Τέλος, το Θέατρο Τέχνης θα παρουσιάσει με την υποστήριξη του ΥΠΟΟΑ και ψηφιακό ρεπερτόριο για την σεζόν 2021-22, «ανεβάζοντας» τα έργα που διακρίθηκαν στον web και audio διαγωνισμό που προκηρύχθηκε το 2021 με θέμα «Και τα στόματα εφωνάξαν όσα αισθάνετο η καρδιά». Το ψηφιακό ρεπερτόριο θα συμπληρωθεί από δύο audio έργα που θα αρχίσουν να  διατίθενται σε podcasts από τον Νοέμβριο ( “Τα ρούχα του Αυτοκράτορα» για παιδιά, «Το Γεφύρι της Άρτας και οι Λυγερές του Κάτω Κόσμου» για εφήβους/ενήλικο κοινό) και μια web παράσταση που ζωντανεύει το λόγο και τις ιστορίες τριών «θαρραλέων» γυναικών που πρώτες ασχολήθηκαν με το θέατρο κατά τα χρόνια της Επανάστασης («Η δική της επανάσταση»).

Το φετινό πρόγραμμα του Θεάτρου Τέχνης επιθυμεί να λειτουργήσει όπως η κίνηση ενός «τρυφερού χεριού» που θέλει να απαλύνει τον πόνο, να σβήσει το «μαύρο» που σκεπάζει τη ζωή μας τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Ενός χεριού που μας καλεί να το κρατήσουμε, να το σφίξουμε προκειμένου να βρεθούμε και πάλι όλοι μαζί. Από κοντά. Ζωντανά. Και να ονειρευτούμε τον κόσμο από εδώ κι εμπρός.

Από Οκτώβριο-Νοέμβριο στο ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ

«Ο Ποπολάρος», Γρηγορίου Ξενόπουλου
Για πρώτη φορά, η θεατρική διασκευή του διηγήματος με ζωντανή μουσική.
Σκηνοθεσία-μουσική: Θοδωρής Αμπαζής
Παραστάσεις: Τετάρτη και Κυριακή στις 8μμ, Πέμπτη έως Σάββατο στις 9μμ
Από 14 Οκτωβρίου έως 12 Δεκεμβρίου
ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ – ΦΡΥΝΙΧΟΥ
Από την ομάδα ΟΠΕRA

«Οι Ναυαγοί», Ηρώς Μπέζου
Το πρώτο έργο της Ηρώς Μπέζου για τρία πρόσωπα, τρεις δυνατές ερμηνείες.
Σκηνοθεσία: Ηρώ Μπέζου-Γιάννης Παπαδόπουλος
Παραστάσεις: Δευτέρα-Τρίτη στις 9μμ
Από 18 Οκτωβρίου έως 11 Ιανουαρίου
ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ – ΥΠΟΓΕΙΟ

«Μακμπέθ», Ουίλιαμ Σαίξπηρ
Μια νέα προσέγγιση του σκοτεινού αριστουργήματος του Σαίξπηρ.
Σκηνοθεσία: Θανάσης Δόβρης
Παραστάσεις: Τετάρτη και Κυριακή στις 8μμ., Πέμπτη έως Σάββατο στις 9μμ
Από 4 Νοεμβρίου έως 30 Ιανουαρίου
ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ – ΥΠΟΓΕΙΟ
Από την ομάδα «Εν τώ άμα»

«Στην οδό Φρυνίχου»
Μια μουσική παράσταση με τον Θοδωρή Βουτσικάκη σε ρεπερτόριο με βάση την« Όμορφη Ζωή» των Piovani – Νικολακοπούλου – Βουτσικάκη αλλά και αγαπημένες στιγμές της ελληνικής μουσικής δημιουργίας και του διεθνούς ρεπερτορίου. 
 Καλλιτεχνική επιμέλεια: Λίνα Νικολακοπούλου
Μόνο για 6 παραστάσεις
Δευτέρα/Τρίτη: 15-16, 22-23, 29-30 Νοεμβρίου, στις 9μμ.
ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ – ΦΡΥΝΙΧΟΥ

Από Δεκέμβριο-Ιανουάριο στο ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ

«Μικροί πυροβολισμοί μέσα στη νύχτα», Γιάννη Καλαβριανού
Ένα νέο έργο με αφορμή τη νουβέλα «Μίχαελ Κόλχαας» του Χάινριχ Φον Κλάιστ
Σκηνοθεσία: Γιάννης Καλαβριανός
Παραστάσεις: Δευτέρα-Τρίτη 9μμ.
Από 13 Δεκεμβρίου-22 Φεβρουαρίου
ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ – ΦΡΥΝΙΧΟΥ

Από την ομάδα Sforaris

“Cry”, Λένας Κιτσοπούλου
Μετάκληση του άπαιχτου στην Ελλάδα έργου της “Cry”, σε παραγωγή του Théâtre Saint-Gervais και της Compagnie Bleu en Haut Bleu en Bas (Γενεύη)
Σκηνοθεσία: Λένα Κιτσοπούλου
Μόνο για 5 παραστάσεις: 5,6,7,8,9 Ιανουαρίου στις 9μμ
ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ – ΦΡΥΝΙΧΟΥ

«Παράξενη κοπέλα», Γιώργου Μπλάνα
Ένα πρωτότυπο «ρεμπέτικο μιούζικαλ» με αφορμή τα 100 χρόνια από την καταστροφή της Σμύρνης και με έμπνευση τη ζωή και το έργο της Μαρίκας Νίνου
Μουσική: Δημήτρης Παπαδημητρίου
Σκηνοθεσία-δραματουργική επεξεργασία: Μαριάννα Κάλμπαρη
Παραστάσεις: Τετάρτη 6.30μμ, Κυριακή 8μμ., Πέμπτη έως Σάββατο 9μμ.
Από 14 Ιανουαρίου-1 Μαρτίου
ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ – ΦΡΥΝΙΧΟΥ

Από Φεβρουάριο-Μάρτιο στο ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ

«Αντιγόνη», Ζαν Ανούιγ
Μετά το επιτυχημένο «Ρίτερ, Ντένε, Βος», η σκηνοθέτις προσεγγίζει ένα από τα ωραιότερα κείμενα που γράφτηκαν ποτέ για την εξουσία.
Σκηνοθεσία: Μαρία Πρωτόπαππα
Παραστάσεις: Τετάρτη και Κυριακή στις 8μμ, Πέμπτη έως Σάββατο στις 9μμ Από 4 Φεβρουαρίου έως 17 Απριλίου
ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ-ΥΠΟΓΕΙΟ
Από την ομάδα KART

«Κόκκαλο», Ιόλης Ανδρεάδη & Άρη Ασπρούλη
Mια ποιητική γκραν γκινιόλ τελετουργία βασισμένη στη ζωή και το έργο του Αντονέν Αρτώ
Σκηνοθεσία: Ιόλη Ανδρεάδη
Παραστάσεις: Δευτέρα/Τρίτη στις 9 μμ.
Από 14 Φεβρουαρίου έως 12 Απριλίου
ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ-ΥΠΟΓΕΙΟ
Από τον πολιτιστικό οργανισμό «Ρέον»

«Δράκος», Γιώργου Βαλαή
Mια μεταγραφή αποσπασμάτων και αναφορών από την ομώνυμη ταινία, το σύμπαν του βιβλίου 2666 του Roberto Bolaño και την έκρηξη του κινήματος #MeToo.
Δραματουργία-σκηνοθεσία: Γιώργος Βαλαής
Παραστάσεις: Δευτέρα-Τρίτη 8.30μμ, Τετάρτη 9.30μμ
Από 28 Φεβρουαρίου έως 19 Απριλίου
ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ-ΦΡΥΝΙΧΟΥ
Από την One Plant productions

 «Μοτέλ», Βασίλη Μαυρογεωργίου
Το πρώτο έργο πάνω στο θεματικό κύκλο «Η βία παντού», που θα απασχολήσει    θεατρικούς συγγραφείς στους οποίους το Θέατρο Τέχνης ανέθεσε να δημιουργήσουν έργα για τη φετινή και την επόμενη σεζόν.
Σκηνοθεσία: Βασίλης Μαυρογεωργίου
Παραστάσεις: Τετάρτη στις 6.30μμ,  Κυριακή στις 8μμ, Πέμπτη-Σάββατο στις 9μμ
Από 4 Μαρτίου έως 17 Απριλίου
ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ – ΦΡΥΝΙΧΟΥ

Περισσότερες πληροφορίες: https://www.theatro-technis.gr/

* Το Θέατρο Τέχνης θα λειτουργήσει ως covid free χώρος. Για την είσοδο στον χώρο είναι απαραίτητη η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης τελευταίου εξαμήνου.