Σκέφτεστε πως θα είναι να περπατάτε σε μία έκταση 4.000 τ.μ. με σπίτια, εργαστήρια, λουτρά και δρόμους μιας αρχαίας αθηναϊκής γειτονιάς; Κι όμως τώρα είναι η ευκαιρία με το νέο κύκλο ξεναγήσεων του Μουσείο Ακρόπολης «Περπατώντας στην αρχαία γειτονιά του Μουσείου Ακρόπολης».

Με οδηγούς τους αρχαιολόγους του Μουσείου, κάθε Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο και Κυριακή (στις 12 το μεσημέρι γίνονται στα αγγλικά ενώ στη 1 στα ελληνικά), οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στην αρχαιολογική ανασκαφή που, σαν ένα τεράστιο έκθεμα, απλώνεται στη βάση του Μουσείου. Να βαδίσουν στους δρόμους της αρχαίας γειτονιάς, να δουν από κοντά τα σπίτια με τις αυλές και τα πηγάδια, να μπουν στην καρδιά των εντυπωσιακών επαύλεων με τα ιδιωτικά λουτρά, να περιεργαστούν τα εργαστήρια με τις δεξαμενές νερού, να κάνουν ένα μαγευτικό ταξίδι στον χρόνο και στην καθημερινότητα των ανθρώπων που έζησαν στη σκιά του βράχου της Ακρόπολης για περισσότερο από 4.500 χρόνια.

Χρήσιμες πληροφορίες:
Αγγλικά: κάθε Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο και Κυριακή, στις 12:00 Ελληνικά: κάθε Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο και Κυριακή, στις 13:00
Διάρκεια: 45 λεπτά
Συμμετοχή: Εγγραφές γίνονται τις ημέρες των παρουσιάσεων στο Γραφείο
Πληροφοριών του Μουσείου. Έως 20 επισκέπτες ανά παρουσίαση
Τηρείται σειρά προτεραιότητας.
Κόστος συμμετοχής: Απαραίτητη προϋπόθεση η έκδοση του εισιτηρίου γενικής εισόδου (10 ευρώ).